Odbojkarska zveza Slovenije
 
OZS

SLOVENCI V BOJ ZA PARIZ PRED SVOJIMI NAVIJAčI

Elitno odbojkarsko ligo narodov bomo v letu 2024 lahko prvič spremljali v Sloveniji. Z Mednarodne odbojkarske zveze so namreč sporočili, da je bila Odbojkarska zveza Slovenije izbrana za organizatorico tretjega turnirja, ki se bo odvijal med 18. in 23. junijem.

Preberi več
OZS

LJUBLJANčANI BODO GOSTILI MARIBORčANE

V petek se bo z obračunom med ACH Volleyjem Ljubljana in Merkur Mariborom začel 12. krog državnega prvenstva. Preostale tekme v moški in ženski konkurenci bomo spremljali v soboto, tudi obračun odbojkaric Calcit Volleyja in GEN-I Volleyja.

Preberi več
FIVB

FIVB OBJAVILA NOV REPREZENTANčNI KOLEDAR

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila koledar tekmovanj za obdobje od leta 2025 do 2028, v katerega so že vpisani vsi datumi svetovnih in evropskih prvenstev pa tudi lige narodov.

Preberi več
Aleš Oblak

ZAPRAVLJENA PRILOžNOST V PRVEM NIZU

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga skupine C lige prvakinj v gosteh izgubile proti ekipi Grot Budowlani Lodž z 0:3 (-22, -17, -17). Kamničanke so tako ostale pri eni osvojeni točki, svojo naslednjo tekmo v tem tekmovanju pa bodo igrale 11. januarja.

Preberi več
Aleš Oblak

MAšA PUCELJ AMBASADORKA RASTI Z ODBOJKO

Nadarjena slovenska odbojkarica in reprezentantka Maša Pucelj je postala ambasadorka projekta VBO Premium zobna ščetka CEV School Volleyball – Rasti z odbojko in popolnim nasmehom in se bo pri promociji in prepoznavnosti odbojke pri otrokih pridružila Roku Možiču.

Preberi več
VolleyballWorld

ROPRET S PERUGIO PO NASLOV SVETOVNEGA PRVAKA

V Bengaluruju v Indiji se bo med 6. in 10. decembrom odvijalo klubsko svetovno odbojkarsko prvenstvo, na katerem bomo imeli svojega predstavnika tudi Slovenci. V dresu italijanske Sir Sicome iz Perugie bo namreč igral naš reprezentant Gregor Ropret.

Preberi več
klubi

V MLADINSKI KONKURENCI NEPORAžENI DVE EKIPI

Pretekli konec tedna so na igrišče v državnem prvenstvu stopile mladinke in mladinci. Po štirih krogih so neporažene odbojkarice Nove KBM Branik, pa tudi odbojkarji Fužinarja Sija Metala Ravne.

Preberi več
klubi

NA PARKETU TUDI DEčKI IN DEKLICE

Na parket so preteklo soboto stopile starejše deklice in dečki. V prvi ligi imajo popoln izkupiček odbojkarice Nove KBM Branik I, Izole in ATK-ja Grosuplje, pa tudi odbojkarji Fužinarja Sija Metala Ravne in Korvolleyja Mislinje.

Preberi več
OZS

IZJAVA ZA JAVNOST V ZADEVI MUJANOVIć

Odbojkarska zveza Slovenije podaja izjavo za javnost v zadevi Mujanović.

Preberi več
Aleš Oblak

SILLAH OD LETA 2025 ZA SLOVENIJO

Gambijska odbojkarica Fatoumatta Sillah bo odslej lahko igrala za slovensko izbrano vrsto. Mednarodna odbojkarska zveza je po številnih zapletih vendarle odobrila njen prestop, 21-letnico pa bomo v slovenskem dresu lahko prvič spremljali po 12. juniju 2025.

Preberi več