Odbojkarska zveza Slovenije
 
VolleyballWorld

SLOVENCI V TOKIU žE DO DRUGE ZMAGE

Slovenska moška reprezentanca se je na drugi tekmi kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih gosti Tokio, veselila druge zmage. Naši fantje so bili s 3:0 (26, 28, 22) boljši od neugodnih Turkov. Na vrsti je dan počitka, naslednji tekmeci Slovencev pa bodo Finci.

Preberi več
klubi

S TEKMOVANJEM ZAčELI TUDI DEčKI IN DEKLICE

Potem, ko smo že spremljali uvodni krog državnega prvenstva za mladince in mladinke, se je s tekmami 1. in 2. kroga kvalifikacij začelo tudi državno prvenstvo starejših dečkov in deklic. V boj za naslov državnih prvakov in prvakinj se je podalo več kot 130 ekip.

Preberi več
Volleyball World

USPEšEN ZAčETEK POTI PROTI PARIZU

Slovenski odbojkarji so z odliko začeli kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah prihodnje poletje v Parizu. V uvodnem krogu skupine B so v Tokiu s 3:0 (20, 18, 21) odpravili Tunizijo.

Preberi več
CEV

ZAčETEK LOVA OLIMPIJSKIH SANJ

V noči iz petka na soboto bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Tokiu začela nastope na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. V uvodnem krogu se bo v dvorani Yoyogi ob 3.00 po slovenskem času srečala s Tunizijo.

Preberi več
OZS

SLOVENCI V TOKIU žE ZAVIHALI ROKAVE

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v pričakovanju začetka kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. Od začetka tedna se izbrana vrsta že mudi v japonski prestolnici, kjer jo preko vikenda čaka začetek lova na olimpijske sanje.

Preberi več
klubi

ZA MLADINCI PRVI KROG KVALIFIKACIJ

S tekmami 1. kroga kvalifikacij za mladince in mladinke se je začelo letošnje državno prvenstvo. Že v uvodu v tekmovanje so mladi odbojkarji in odbojkarice prikazali dobre predstave, že 1. oktobra pa se bo prvenstvo nadaljevalo s tekmami 2. kroga.

Preberi več
Kacper Kirklewski

SLOVENKE NAPREDOVALE ZA šTIRI MESTA

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na svetovni jakostni lestvici pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) napredovala na 24. mesto. Ob Slovenkah sta največji skok v razvrstitvi zabeležila še Portoriko in Dominikanska republika.

Preberi več
Alen Hadžić

SLOVENSKI PRVAKI PREDSTAVILI NAčRTE

Aktualni državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na današnji novinarski konferenci pred začetkom sezone predstavili ekipo in razkrili načrte ter cilje v naslednji odbojkarski sezoni.

Preberi več
GEPA, Max Mauthner, Johannes Zeiler

JAVORNIK IN MAROLT SREDNJEEVROPSKI PRVAKINJI

V avstrijskem Innsbrucku se je v minulih dneh v sklopu avstrijskega državnega prvenstva v odbojki na mivki odvil tudi mednarodni turnir MEVZA. Srednjeevropski prvakinji sta postali slovenski odbojkarici Živa Javornik in Maja Marolt.

Preberi več
Piotr Sumara/Polska Siatkowka

SLOVENKE KVALIFIKACIJE ZAKLJUčILE Z ZMAGO

Slovenske odbojkarice so kvalifikacije za olimpijske igre zaključile s prepričljivo zmago s 3:0 (13, 20, 23) nad Južno Korejo in šestim mestom v skupini C, obenem pa tudi s pomembnimi novimi točkami na svetovni lestvici.

Preberi več